01 de novembre, 2008

EL MÀGIC INFLUX DE LA LLUNA


El dia de Tots Sants està assenyalat en el calendari dels llauradors com la data en la què es deuen sembrar les faves, i si cau en lluna vella, millor que millor, i si damunt es divendres, aleshores com aquell que diu, al sendemà ja pots anar a collir-les. Ara estem començant el cicle de lluna nova, així és que no sé si les faves que he sembrat este matí eixiran i les podré fer sacsades amb una llonganissa roja, o hauré d'anar a collir-les als congeladors de Mercadona.
Jo soc mols escèptic envers la lluna a l'hora de fer les feines del camp. Diuen que de veritat influïx i jo no soc ningú per discutir els coneixements ancestrals dels nostres vells, però...
Si sembres els alls en no sé quina lluna, se n'ixen de terra; si talles les canyes en no sé quina lluna, es fan negres i es podrixen prompte; si talles la llenya en no sé quina lluna, es corca de seguida; si traus el fem en no sé quina lluna, s'ompli de cucs i es fa mal bé...
En fi, pareix que la lluna ens influïx més del que ens pensem... o no.

5 comentaris:

Sgt. Pepper ha dit...

¿No sera que la lluna t'ha influït a tu? Perque la entraeta ja te gràcia. Ja podries invitar a unes faves encara que siguen crues amb un poquet de sal.

Nür ha dit...

No sé si serà veritat o no tot aixó, però el que sí que ho es és el que la lluna fa amb la mar... i ja és per al·lucinar, o no?
Petons,
Nür

Corpi ha dit...

Corretger: tot això és de veres, però d'eixes que et creus o no.
Nür: la influència de la lluna en la mar, no és més que la força gravitacional de la lluna que atrau les grans masses marines. Per això puja i baixa la marea. Quan s'alineen el sol i la lluna, les marees altes són brutals.

J.M. ha dit...

Cregues o no, fes cas de la saviesa popular del camperol. Ho dic per experiència.

El Penjoll ha dit...

Premis Blocs de les Comarques Centrals del País Valencià-El Penjoll 2008:

http://elpenjoll.blogspot.com/2008/11/premis-blocs-de-les-comarques-centrals.html

Animeu-vos i participeu!