02 de desembre, 2010

NO FEM DE LA TERRA UNA ERA

Esta vesprada he anat al bancal a collir un grapat de mandarines per a casa i me n'he tornat amb mig cabas de taronges, una dotzena de xirimoies, mitja de caquis, un grapat de bledes, unes quantes penques i un pessic de jolivert. Possiblement això, al supermercat, apenes valdrà uns pocs euros: cinc o sis. Però, i el qui no els té.
Abans tot el món tenia un tros de terra on feia de tot per a casa; eren temps diferents i molts productes, si no te'ls feies tu, no els tastaves perquè valien diners, i de diners, hi havien pocs. Després, relativament en poc de temps, tots ens férem rics. La terra va perdre el seu valor com a lloc on cultivar vegetals i es va revaloritzar com lloc on cultivar rajoles: i tots bojos a vendre. Ara, en poc de temps, sense relativitat, hem donat un gran pas cap arrere. I qui diu que no tornarem a una economia de subsistència? Hui, desgraciadament, en són molts els que no tenen ni per menjar, i han d'acudir als menjadors socials per omplir la panxa. Potser, si tingueren un pam de terra on poder conrear quelcom, no haurien de passar la vergonya d'anar a demanar.
"Fills meus, va dir un pare als fills en el darrer viatje que feren a vuere el bancal: no feu d'esta terra una era."

4 comentaris:

wanderlust ha dit...

Llegint el teu post, no vegis el que me'n recordo del gran tros d'horta que teníem a l’altra casa, la de pagès, no el pis d'ara..., però bé, tot no es pot tenir, ara tampoc tinc tanta feina, només somio l’olor a terra.

Óscar Pardo de la Salud. ha dit...

Muy buen post amigo.
Un abrazo

llbono ha dit...

qué bonic i qué encertat, encara més ara, 1 any després.
per a quan una nova entrada? ànims!!

Unknown ha dit...

You should see how my friend Wesley Virgin's biography launches in this shocking and controversial video.

You see, Wesley was in the army-and soon after leaving-he found hidden, "self mind control" tactics that the CIA and others used to get anything they want.

As it turns out, these are the same methods lots of celebrities (notably those who "became famous out of nowhere") and elite business people used to become wealthy and famous.

You've heard that you utilize only 10% of your brain.

That's really because the majority of your brain's power is UNCONSCIOUS.

Perhaps that conversation has even occurred INSIDE OF YOUR very own mind... as it did in my good friend Wesley Virgin's mind 7 years back, while riding an unregistered, trash bucket of a vehicle with a suspended driver's license and on his bank card.

"I'm so frustrated with living paycheck to paycheck! When will I become successful?"

You've taken part in those conversations, ain't it so?

Your success story is going to be written. All you need is to believe in YOURSELF.

WATCH WESLEY SPEAK NOW