17 de gener, 2010

MANIPULACIO EN CANAL 9


La televisió valenciana, Canal 9, està arribant a uns extrems de manipulació que ratllen el delicte. Les notícies no són més que un pamflet publicitari i propagandístic del PP, on ens fan creure que un burro vola i que vivim en el país de les Meravelles, on prompte el nostre nivell de vida serà tan alt i tan excepcionalment bo, que no farà falta ni treballar per a viure: el senyor Camps i la senyoreta Rita, tocats per la mà divina de Déu, que els escolta i els complau, aconseguiran que els valencians arribem a ser una raça privilegiada i exòtica dins l'espècie humana, admirada i envejada per tot el món.
Acò ho vinc a dir pel que vérem anit, 16 de gener. La programació normal de Canal 9, dissabtes per la nit, és el telediari a les nou, després la prèvia del partit de futbol i, a continuació, el partit, anit, ni més ni menys que un Barça-Sevilla, bon partit per als qui els agrada el futbol. Però anit no va ser així. Després de les notícies, fetes a presses i correres per acabar prompte, sense cap anunci publicitari intercalat, feren Dossiers, un programa de reportatges que suposadament és la bandera dels servicis informatius de la casa. Doncs bé, este reportatge girava al voltant del barri del Cabanyal de València. Com sabreu, el ministeri de Cultura ha declarat el barri bé d'interés públic, i per tant s'ha de protegir. I s'ha de protegir perquè l'Ajuntament del Cap i Casal té previst, des de l'any 1992 si no recordem mal, prolongar l'avinguda Blasco Ibañez fins la mar, travessant este barri i partint-lo per la meitat. No anem a entrar en si la decisió del ministeri és correcta, per cert, que ve avalada per una sentència del Suprem, o no; si qui té la raó és l'Ajuntament o no. No m'interessa esta qüestió, sinó la intervenció de Canal 9 en este assumpte. Com deia abans, amb al·levosía i nocturnitat, el programa Dossiers va fer, descaradament, una apologia abominable dels interessos de la senyoreta Rita. Poc menys que van dir que la zona en conflicte és un infern ple de drogoaddictes i de delinqüents. Tragueren gent parlant de lo malament que està allò i de les ganes que tenen que els dividisquen el barri. Només uns segons tragueren al representant de l'associació per Salvar el Cabanyal defensant els seus arguments.
I jo em preguntem: si tant de drogoaddicte i tanta delinqüència hi ha, què fa la Rita que no envia més policies per tallar eixa situació de soca-rel? Una Rita, que com no, també va eixir besant a tots els que es posaven per davant, una Rita que cada dia està més grossa, farcida de prepotència, vanitat i supèrbia que li han inflat tant les mamelles que pareix que vaja a caure de nassos.
En acabar el programa Dossiers, vaig posar l'Informe Semanal de la Primera. Quina enveja!

4 comentaris:

Óscar Pardo de la Salud. ha dit...

Lo de Canal 9 es vergonzoso, el PP, no cree en la democracia, al menos en su plenitud, si así fuera, dejaría que Canal 9 fuera un ente público al servicio de los valencianos, y no un mero medio manipulador al servicio del PP y de Camps.

Comparar tve con canal 9, es como comparar el día y la noche.

Un saludo cordial.

Enric Senabre ha dit...

Uf, què fort! No sabia que havien fet això. Però realment, com bé dius, ja no ens sorprenem de res amb el Canal 9. han superat tots els límits de la vergonya. Quan ho comente amb amics, molts d'ells diuen que el Canal 9 manipula molt bé. Jo no ho crec en absolut, són barroers i vulgars, no amaguen la manipulació, no els interessa, només parlen per als convençuts que, com que són majoria, pensen mantenir. Però han superat tots els límits. Jo pense que hem de demanar la intermediació del poder judicial, perquè és un cas de violació flagrant de drets fonamentals.

Pepe del Montgó ha dit...

M'agrada veure el Canal 9 per allò de la terreta i és com voste diu, però hauria de veure el que fa el Canal Sur a Andalusia. No conec altres autonòmiques però me les imagine totes com el Cortijo del senyoret corresponent.

Pedro ha dit...

tens tota la raó, Canal 9 és vergonyós, està totalment amanyat, el valencià que parlen està ple d'incorreccions, la programació és horrorosa, els anuncis són en castellà a la tv3 són en català així que no serveix l'excusa que no estan doblats . Hauria de ser tota la seva programació en valencià perquè nosaltres els valencians ja paguem una televisió pública en castellà que és la 1, i paguem una altra perquè sigui en valencià i no en castellà com és ara. Qualsevol cosa que digui em quedo curt Canal 9 és la televisió del partit popular. Tant de bo que perdin les eleccions i es vagi el corrupte idiota de Camps